Sursa foto: https://www.wildschoenau.tv/2015/06/08/oesterr-hotelierverband-kritisiert-steuerreform-auf-das-heftigste/

 

Dacă ați obținut un loc de muncă în Germania, veți începe să plătiți impozite și contribuții sociale statului. Începând cu 1 ianuarie 2017, salariul minim pe economie a ajuns la 1414 euro brut pe lună. La sfârșit de lună, fiecare salariat primește un document (echivalentul fluturașului de salariu din România) care conține toate aceste taxe, impozite și contribuții, precum și salariul lunar. Este bine să știți că, în Germania, impozitul pe salariu se calculează în funcție de doi factori: de mărimea salariului și de situația familială a angajatului.

 

Despre clasele de impozitare trebuie să știți că se aplică pentru toți angajații care au venituri de peste 450 euro/lună. Există 6 clase de impozitare, fiind încadrat într-una dintre acestea doar în funcție de situația familială, fără a se mai ține cont de mărimea salariului.

Astfel:

  • Clasa de impozitare 1 include toate persoanele necăsătorite.
  • Clasa de impozitare 2 este destinată persoanelor necăsătorite sau divorțate, dar care cresc singure unul sau mai mulți copii.
  • Clasa de impozitare 3 este un acord pentru persoanele căsătorite: unul din parteneri se poate încadra la această clasă de impozitare doar dacă celălalt este de acord să se încadreze la clasa de impozitare 5 și, astfel, să plătească un impozit mai mare.
  • Clasa de impozitare 4 este aplicabilă pentru persoanele căsătorite, în cazul în care partenerii au venituri apropiate și nu poate fi realizată o combinare a claselor 3 și 5.
  • Clasa de impozitare 5 este valabilă pentru persoanele căsătorite, doar în combinație cu clasa 3. Partenerul care se va încadra la această clasă va plăti impozite mai mari și va avea un salariu net mai mic.
  • Clasa de impozitare 6 este destinată persoanelor cu mai multe joburi și care au o altă clasă pentru jobul principal.

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire  încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

Articol realizat și adaptat de Diana Stănică– Practicant MeisterJob România

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/