Frankfurt este cel mai mare oraș din landul federal german Hessa și al cincilea oraș ca mărime din Germania. Oraşul este unul dintre cele mai importante centre financiare din Europa, aici avându-şi sediul numeroase instituţii financiare. Numele colocvial al orașului este Frankfurt, însă numele său oficial este Frankfurt am Main (fiind situat pe râul Main).

Frankfurt este probabil unul dintre cele mai primitoare oraşe germane, iar acest lucru se datorează, în principal, numărului mare de naţionalităţi ce s-au stabilit aici de-a lungul timpului. Însă diversitatea culturală a oraşului nu se limitează doar la naţionalităţile pe care le găzduieşte, ci este reprezentată şi prin restaurante şi magazine cu specific tradiţional. Aşadar, Frankfurt este un oraş al multiculturalităţii şi al ospitalităţii. Dar este, de asemenea, şi un oraş al contrastelor. Aşa se explică cum, pe străzile sale se pot întâlni atât oameni de afaceri bogaţi, precum şi studenţi modeşti. În aceeaşi categorie se pot încadrada şi numeroşii zgârie-nori, impunători şi moderni, construiţi în apropierea clădirilor vechi şi pline de istorie, dar bine păsatrate şi îngrijite.

Se spune despre Frankfurt că este un oraş al încoronărilor regale. Timp de mai bine de 200 de ani, în perioada 1562-1792, era o tradiţie ca împăraţii romano-germani să fie încoronaţi la Frankfurt. Alegerile și încoronările se desfăşurau în Catedrala Sfântului Bartolomeu, cunoscută şi sub numele de Kaiserdom (Catedrala Împăraților).

În aceeaşi atmosferă parcă de poveste, se organizează în Frankfurt, anual, Festivalul Autumn Dippemess, cel mai mare festival popular din zona Rhine-Main. În cadrul său se pregătesc numeroase standuri gastronomice, încărcate cu delicii culinare, precum şi un mare parc de distracţii, conceput pentru toate vârstele şi gusturile. Autumn Dippemess este potrivit atât pentru adulţi, cât mai ales pentru copii, fiind ocazia perfectă de a petrece o zi distractivă cu familia sau chiar de unul singur. Festivalul se deschide şi se încheie cu un spectacol grandios de
artificii.

Istoria festivalului Autumn Dippemess începe în secolul al XIV-lea, când scopul acestuia era unul comercial. Pe atunci, în Frankfurt se organiza un târg de vase sculptate manual, numite “dippe”, de unde vine şi numele festivalului de astăzi. Tradiţia s-a păstrat, iar în aceste vase se serveşte, în cadrul evenimentului, faimosul vin local de mere.

În acest an, festivalul se desfăşoară pe durata a 11 zile, între 7 – 17 septembrie. Aşa că, dacă te afli în Frankfurt sau în apropiere, nu uita să treci şi pe la Autumn Dippemess!

 

Sursa foto: https://www.elitetraveler.com/travel/destination-guides/europe/frankfurt/events-infrankfurt/autumn-dippemess-2