Sursa foto: https://life.ro/ce-trebuie-sa-vezi-in-delta-dunarii/

 

Cine a spus că doar vara poți merge în concediu? Ei bine, zilele blânde și senise ale începutului de toamnă pot fi o variantă cel puțin la fel de bună pentru un concediu reușit!

Din fericire, România se mândrește cu peisaje pitorești de o frumusețe nemaipomenită, care o situează în topul celor mai frumoase țări europene și care o transformă într-o destinație perfectă pentru un sejur de relaxare în natură chiar și pe timpul toamnei. În acest sens, toamna în Delta Dunării este un adevărat spectacol al naturii, un paradis natural.

Înscrisă pe lista patrimoniului mondial UNESCO încă din 1991, Delta Dunării este una dintre minunile României. Dunărea este al doilea fluviu ca mărime de pe continentul european (după Volga) și străbate 10 țări, dintre care 4 capitale.

Pe teritoriul României, Delta Dunării are o frumusețe aparte, dată de relieful unic, ce alternează zonele de câmpie cu suprafețele mai înalte, dar care nu depășesc 13 m. De asemenea, fauna și flora acestui tărâm constituie o atracție turisitică irezistibilă. Dunărea este gazda a sute de specii de păsări, multe dintre acestea rare, în timp ce în apele sale trăiesc nenumărate specii de pești.

Special pentru turiștii care își doresc să descopere acest paradis unic al naturii au fost create trasee turistice atât pe apă, cât și pe uscat. Odată ajunși în Deltă, vă așteaptă peisaje unice ale naturii, plaje sălbatice și preparate din pește pe baza unor rețete specifice locului, care vor face din vacanța dumneavoastră una de neuitat.

Așadar, o experiență autentică în Delta Dunării trebuie să includă o vizită la Colonia mixtă de păsări de pe lacurile Purcelu, Nebunu și Furtuna din satul Mila 23. În altă ordine de idei, varietatea speciilor de plante depăștește un număr de 1150 de specii și include liane, arbuști și nuferi. Pentru a descoperi toate acestea trebuie doar să faceți o plimbare printr-una din cele 18 rezervații naturale ale Deltei Dunării, accesibile prin canale labirintice, mărginite de stufăriș și păduri.

Pentru zile de neuitat în Delta Dunării, o plimbare cu barca este neapărat necesară. Puteți face un popas și la cetatea romană de la Halmyris, situată în localitatea Murighiol. Ruinele orașului antic sunt încă vizibile și puteți vizita și mănăstirea Halmyris, care este o mănăstire ortodoxă construită în memoria lui Epictet Preotul și a lui Astion Monahul.

Cea mai veche rezervație naturală a Deltei Dunării, dar și a României, este Pădurea Letea. O caracteristică a acestei zone constă în abundența de plante cățărătoare, multe specii fiind extrem de rare. Acesta este și motivul pentru care Pădurea Letea este o zonă protejată, necesitând o atenție deosebită pentru conservarea și protejarea valorilor ei naturale.

Sursa foto: https://veradatour.ro/en/danube-delta-fishing/

 

Așadar, dacă ați ales toamna pentru un concediu în România, Delta Dunării poate fi alegerea ideală! Echipa MeisterJob vă dorește zile relaxante și pline de momente frumoase!

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/