CV video - Cum te poate ajuta să obții mai rapid un job - MeisterJob

CV video

Știai că poți obține mai rapid un job în străinătate folosind un CV video? Acesta are numeroase avantaje față de CV-ul clasic, tipărit, și un impact mult mai puternic asupra angajatorolui. Când vorbim despre obținerea unui job în străinătate, CV-ul video este prilejul prin care îi poți oferi angajatorului șansa să te cunoască, în timp ce tu poți crea o primă impresie perfectă!

 

Ce este un CV video și cum te poate ajuta?

Un CV video este un scurt videoclip pe care îl trimiți recrutorului sau angajatorului. În acest videoclip te poți prezenta într-o manieră plăcută, în care să îți pui în evidență abilitățile, experiența și cunoștințele. Astfel, CV-ul video devine ocazia prin care poți face „o primă impresie perfectă” în fața angajaotorului.

Atunci când aplici pentru un loc de muncă în străinătate, folosirea unui CV video îți poate crește considerabil șansele de angajare, fiind extrem de apreciat de către angajatorii străini. Prin acesta, îți vei arăta interesul față de job, dedicarea și profesionalismul, aspecte ce îți vor oferi un mare avantaj față de candidații care aplică folosind doar CV-ul tradițional.

 

Cum să realizezi cel mai bun CV Video?

Primul pas: Scrie textul!
Un CV video bun curprinde două forme: se realizează un clip în care prezentăm în faţa camerei discursul care cuprinde toate detaliile despre candidat sau se pot adăuga imagini reprezentative cu text. În acest prim pas, creează o sechemă pentru a observa cum dorești să arate ideoclipul. Ia în considerare dacă dorești doar să stai în fața camerei pentru a vorbi sau dacă dorești să adăugați fotografii de acțiune în care să demonstrezi abilități. Dacă incluzi acțiune,
scrie fiecare pas al videoclipului, astfel încât să înțelegi cronologia acestuia. Pe lângă aspectul videoclipului, ar trebui să conturezi și ceea ce dorești să spui. Dacă dorești să vorbești mai mult conversațional decât să repeți, ia în considerare scrierea punctelor tari ale abilităților, experiențelor și calificărilor specifice pe care dorești să le evidențiezi.

Pasul 2: Pregăteşte un spaţiu de filmare
Dacă utilizezi o filmare vorbind direct cu camera foto, configurează un spațiu cu un fundal neutru și iluminare atractivă. Poți include recuzite care par naturale pentru mediu și care nu distrag privitorul de la tine. Dacă intenționezi să incluzii fotografii de acțiune, asigură-te că accesoriile și echipamentele necesare populează spațiul.  Totodată trebuie să ne poziţionăm de la talie în sus, deoarece cu o imagine completă, este posibil ca o parte din conexiunea dintre tine și privitor să se piardă. De asemenea, nu uita să poziționați camera la nivelul ochilor, mai ales dacă utilizezi o cameră web configurată. Păstrează-ți îmbrăcămintea profesională sau adaptarea la poziția pentru care candidezi. Nu uita să vorbești direct cu camera. Imaginează-ți că persoana care o vizionează este
chiar în spatele obiectivului camerei.

Pasul 3: Configurează un dispozitiv de înregistrare
Alege un dispozitiv de înregistrare :fie un smartphone, o tabletă, un computer sau o cameră foto, care poate capta imagini și sunet de înaltă calitate pentru a te asigura că fața și alte imagini, precum și vorbirea, sunt clare. Setează dispozitivul de înregistrare suficient de sus pentru a-ți captura fața și umerii și suficient de departe încât întregul profil să fie în cadru.

Pasul4: Înregistrează videoclipul de mai multe ori
Folosind scriptul sau schița, înregistrează fiecare segment al CV-ului video. Înregistraează videoclipul de mai multe ori folosind expresii și tonuri vocale diferite pentru a te asigura că esți confortabil pe tot parcursul. Dacă ești staționar în timp ce vorbești, ia în considerare împărțirea vorbirii în segmente mai scurte, astfel încât să poți
repornii cu ușurință sau să încerci ceva nou. Acest pas te poate ajuta să selectezi cele mai bune realizări și poate eficientiza procesul de editare. Păstrează tonul luminos, zâmbitor și optimist.

Pasul 5: Colectează imagini suplimentare
În funcție de conținutul CV-ului video, poți lua în considerare includerea unor elemente precum fotografii sau decupaje. Înainte sau la începutul procesului de editare, colectează toate materialele pe care poate dorești să le incluzi în plus față de filmările pe care le-ai filmat. Aceste elemente pot oferi informații suplimentare într-un mod
dinamic și captivant.

Pasul 6: Editează videoclipul
Folosind scenariul sau schița, poți începe tăierea și asamblarea filmărilor pentru a se potrivi cu povestea pe care ai creat-o. De asemenea, poți adăuga imagini suplimentare, cum ar fi referințe la realizări sau premii, sub sunetul în care vorbești pentru a demonstra vizual ceea ce discutați. Pentru a compila videoclipul, poți utiliza software-ul de editare sau o aplicație care îți permite să tai, să organizezi și să salvezi videoclipuri.

Pasul 7:Cere feedback
Examinează ultima tăiere de câteva ori pentru a te asigura că videoclipul este clar și organizat. De asemenea, poți cere unui prieten sau coleg să vizualizeze CV-ul video. Îți poate oferi feedback constructiv pentru a îmbunătăți videoclipul și pentru a face o impresie mai bună.

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția! Aplică aici.

 

 

Articol redactat de Sorin Crețu, student al Universității Transilvania din Brașov

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

 

 

Articol redactat de Sorin Crețu, stundent al Universității Transilvania din Brașov