Adaptarea la un nou job poate fi destul de dificilă pentru cei mai mulți dintre noi. Schimbările care apar în viața noastră ne pot afecta emoțional. Avem de-a face cu un colectiv nou, cu oameni noi, pe care nu îi cunoaștem, dar și sarcini și responsabilități noi. De asemenea, trebuie să țineți cont că fiecare om este diferit, iar adaptarea ține de fiecare în parte și variază de la un om la altul.

Iată câteva sfaturi despre cum te poți acomoda mai repede la noul loc de muncă.

Rămâi pozitiv!
Orice schimbare în viața noastră este însoțită de o varietate de emoții care ne pot face adaptarea la noul loc de muncă dificilă. Este important să îți păstrezi calmul și să fii încrezător, în plus, indiferent de obstacole încearcă să fii pozitiv. O gândire pozitivă și încrezătoare poate atrage succesul de partea ta.

Fii sociabil!
Partea cea mai dificilă când vine vorba de adaptarea la un nou loc de muncă este reprezentată de relația cu noii coleg și atitudinea acestora față de noul venit, care de cele mai multe ori se dovedește a fi una ostilă. Colegii sunt cei care pot face integrarea noului angajat mai ușoară sau mai dificilă. Este important să încerci să te împrietenești cu ei și să relaționezi cât mai mult. Ar fi bine să te faci plăcut printre noii colegi de muncă și să comunici cât mai mult cu ei, să interacționezi cu toată lumea.

Află cerințele postului!
Încă de la început trebuie să știi foarte clar care sunt sarcinile și atribuțiile în acord cu postul tău. Totodată, află ce așteptări au superiorii din partea ta. Fii deschis și dornic să înveți.

Implică-te!
Este bine să te implici cât mai mult, să participi la cât mai multe activități, astfel vei reuși să câștigi și simpatia colegilor. Fii dispus să ajuți în caz de nevoie, arată-te disponibil la nevoile colegilor și oferă-le o mână de ajutor.

Dovedește-țo competența profesională!
În primele zile ai șansa de a-ți arăta competențele profesionale și abilitățile, motiv pentru care ar fi bine să nu dai greș. Evită să preiei sarcini pe care nu ești sigur că le poți îndeplini. Profită la maximum de această oportunitate și dovedește că recrutorul nu a făcut o alegere greșită atunci când ai fost ales.

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

Articol adaptat și realizat de Mihaela Runceanu, Practicant – MeisterJob România

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri:info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/joburi-disponibile/