CUM POŢI CĂLĂTORI SPRE AUSTRIA? - MeisterJob

Sursa foto: http://www.picserver.org/a/austria.html

 

Dacă vrei să te stabileşti în Austria, atunci cu siguranţă primul tău gând este legat de transportul până acolo. Având în vedere că nu este o ţară foarte îndepărtată de România, drumul spre Austria poate fi făcut chiar şi cu maşina personală. Dar poţi opta şi pentru alte variante, cum ar fi avionul sau trenul.

În continuare, vă vom prezenta posibilităţile de călătorie spre Austria, precum şi avantajele sau dezavantajele acestora.

 

Călătoria cu maşina

Austria este legată de toate statele vecine printr-o reţea extinsă de autostrăzi, şosele rapide şi drumuri naţionale, iar cele mai importante puncte de trecere a frontierei sunt deschise non-stop. Calitatea drumurilor şi autostrăzilor din Austria este ireproşabilă. Distanţa dintre România şi Austria este de aproximativ 1200 km şi poate fi parcursă în 11-12 ore.

Regulile de circulaţie şi marcajele din Austria corespund în general celor din celelalte ţări europene. În Austria pe autostrăzi şi şosele rapide este obligatorie plata taxelor.

La trecerea frontierei nu sunt necesare documente vamale pentru vehicul. Cu un permis de conducere străin se poate conduce prin Austria timp de un an un vehicul.

Sursa foto:  https://www.freepik.com/freephoto/highway_1283830.htm#term=austria%20roads&page=1&position=0

 

 

Călătoria cu avionul

Varianta cea mai rapidă de călătorie este, fără îndoială, cu avionul. Marile oraşe din Austria au aeroporturi cu legături internaţionale zilnice: Wien-Schwechat, Graz, Innsbruck, Klagenfurt, Linz şi Salzburg. De asemenea, între aceste aeroporturi există curse interne dese.

Bucureşti – Viena, spre exemplu, este o rută ce poate fi străbătută cu avionul în maxim 2 ore. Cea mai mare linie aeriană din  Austria – Austrian Airlines, are numeroase zboruri zilnice din România spre principalele oraşe austriece.

La ieşirea din aeroporturi, există linii de autobuze care fac legătura cu centrul oraşului, gară sau cu alte oraşe apropiate.

Sursa foto: https://www.businesstraveller.com/business-travel/2018/04/21/austrian-airlines-tweaks-logo-livery/

 

 

Călătoria cu trenul

Trenul reprezintă, de asemenea, o modalitate de a călători spre Austria. Avantajul, în cazul trenului, este faptul că drumul dumneavoastră va fi mai relaxant şi mai comod.

CFR Călători oferă ruta Bucureşti – Viena, cu  plecări zilnice. Durata călătoriei este de aproximativ 19 ore. În gara din Viena veţi găsi apoi legături de trenuri cu principalele oreşe din Austria.

Sursa foto: https://www.happyrail.com/en/austria-by-train

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/