Sursa foto: http://www.business24.ro/lifestyle/sfatul-psihologului/concediu-vs-vacanta-invata-sa-faci-diferenta-1560275

 

Concediul este o mică scăpare de la activitățile cotidiene de la serviciu, fiind o pauză binevenită de relaxare, de recăpătare a forțelor energetice. Atunci când ne aflăm peste hotare, indiferent de țară, concediul mai are conotația de acasă, înseamnă reîntâlnirea cu cei dragi, înseamnă timp petrecut alături de ei, înseamnă familie, iubire, dor împărtășit.

Concediul înseamnă aceleași lucruri pentru toți, același dor, aceleași emoții, aceleași drepturi.

Dreptul la concediu, fie el de odihnă sau medical, trebuie respectat și restituit, dar pentru a intra în posesia lui, intervine întrebarea, ce este de făcut sau cum pot să îl obțin?

Această temă este de interes (interesantă) pentru toți cei care hotărăsc să muncească în Germania.

În Germania, obținerea unui concediu de odihnă constituie o procedură foarte ușoară, care constă în depunerea unei cereri de concediu la angajatorul dumneavoastră, fiind cel în măsură de a aproba sau a respinge cererea. Pentru siguranță, se recomandă să fiți precoce și să redactați cererea în scris, apoi să realizați după aceasta o copie xerox pentru a o păstra.

Concediul de odihnă anual trebuie de regulă folosit până la sfârșitul anului calendaristic, iar în anumite cazuri, este posibil ca zilele de concediu să fie transferate în anul următor, putând fii acordate de către angajator cel târziu până la data de 31.03 a anului următor, iar în unele firme, dacă contractul de ramură prevede acest lucru, până la 31 decembrie a anului curent. În caz contrar se pierde dreptul pentru zilele de concediu neefectuate , cât și dreptul la o compensare în bani a acestuia.

Câte ore de concediu de odihnă mi se cuvin?

Conform legii cu privire la concediu este prevăzută o săptămână lucrătoare de șase zile, iar în cazul acesta, zilele lucrătoare din concediu vor fi calculate inclusiv cu ziua de sâmbătă. Din această cauză, perioada minimă de concediu este de 24 de zile lucrătoare, pentru ca, într-un an, un angajat să poată avea patru săptămâni complete de concediu.

Dacă lucrați cinci zile pe săptămână, perioada minimă de concediu este de 20 de zile.

Un alt aspect important al acestei teme îl reprezintă procedura concediului medical.

În cazul unei incapacități de muncă (Arbeitsunfahigkeit) cauzată de boală, trebuie să mergi la medicul de familie. Certificatul medical eliberat de medicul de familie (Krankenschein) trebuie să fie comunicat angajatorului în original (prin poștă, dacă nu te poți deplasa) în timp de 3 zile de la data în care a fost eliberat. Necomunicarea în timp util poate duce la desfacerea contractului de muncă pe motiv de  absențe nemotivate.

Salariul (Krankengeld) este plătit integral de către angajator în primele 6 săptămâni de concediu medical. După 6 săptămâni, salariul va fi plătit de casa de asigurări de sănătate, de regulă, în proporție de 70% din salariul brut. Concediul medical poate avea o durată maximă de un an și jumătate (78 de săptămâni) pe parcursul a trei ani, pe aceiași boală.

Trebuie sa retineti ca legea cu privire la concediu prevede o saptaminalucratoare de sase zile. In caz ca munciti 6 zile pe saptamina, zilele lucratoare din concediu vor fi calculate la fel. Adicasimbata va fi calculata ca o zi lucratoare din concediu, pentru cei care muncesc sase zile pe saptamina. Din aceasta cauza 24 zile lucratoare este  perioada minima de concediu , pentru ca intr-un an, un angajat sa poata avea 4 saptamini complete de concediu.

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire  încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

Articol realizat și adaptat de Andreea Vintilă – Practicant MeisterJob România

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri:info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/