Transportul aerian are un avantaj esențial: timpul redus de călătorie pe distanțe mari. Acesta este și motivul pentru care biletele de avion sunt, în general, scumpe. Însă există câteva companii low cost, care oferă prețuri accesibile pentru călătoriile cu avionul. Vă prezentăm azi aceste companii, care au rute din și către România.

 

 

Blue Air

Înființată în 2004, Blue Air este prima companie aeriană de tip low cost românească, cu capital 100% privat. Scopul declarat al companiei, încă de la înființare, este să ofere călătorilor zoburi ieftine către cele mai importante destinații din Europa. În timp, pe piața românească au apărut și alte companii de zbor cu profil asemănător, însă Blue Air s-a menținut mereu în topul clasamentului, fiind astăzi unicul transportator aerian smart flying. Baza principală a companiei este Aeroportul Henri Coandă din București. Însă compania oferă zboruri și din Iași, Timișoara, Sibiu, Bacău și Cluj-Napoca.

 

Wizz Air

Compania ungurească Wizz Air a fost înființată în anul 2003. La momentul actual, compania ungurească acoperă peste 420 de rute și dispune de 25 de baze operaționale în Europa Centrală și de Sud-Est. În România, Wizz Air efectuază zboruri din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Sibiu, Târgu-Mureș și Iași. La doar 10 ani de la inaugurare, Wizz Air a devenit cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală și de Est. Scopul declarat al companiei este de a face din călătoria cu avionul o modalitate accesibilă de transport. Compania oferă un set de servicii în avantajul călătorilor: folosirea aeroporturilor secundare și regionale pentru eficientizarea costurilor, scurtarea timpilor de așteptare, programul de fidelizare Wizz Xclusive Club, prin care pasagerii beneficiază de prețuri promoționale la biletele de avion.

 

Ryanair

Țara de origine a companiei Ryanair este Irlanda și a fost înființată în anul 1985. Sediul central al companiei low-cost este în Aeroportul Dublin, însă compania deține numeroase hub-uri în alte orașe europene. De-a lungul istoriei companiei, miza principală a rămas mulțumirea clienților săi. Ryanair s-a remarcat încă de la momentul apariției pe piață, în anii `80, prin atenția acordată călătorilor. Compania oferea clienților săi băutură și mâncare gratis, atunci când un zbor era amânat sau avea o întârziere. Începând cu anii 2000, odată cu apartiția internetului Ryanair și-a lărgit aria serviciilor, introducând posibilitatea rezervărilor online, lucru care a permis clienților să facă și mai multe economii, iar compania s-a bucurat de o reducere a costurilor (limitând comisioanele către agențiile de turism). În 2003 Google anunța că Ryanair este cea mai populară linie aeriană de pe internet, site-ul companiei fiind și în prezent cel mai căutat site de călătorii din Europa. În România, compania oferă zboruri din Timișoara, București, Cluj și Oradea.

 

Air Berlin

Air Berlin este a doua companie aeriană a Germaniei (după Lufthansa) și a șasea din Europa în topul companiilor cu cei mai mulți pasageri. Companie operează la categoria low cost și semi-low cost pe rute extinse, inclusiv spre destinații de vacanță renumite din regiunea Mediteraneană, Insulele Canare și Africa de Nord. De asemenea, compania acoperă rute între principalele orașe din Germania și Europa. În total deservește 23 de orașe din Germania, depășind orice altă companie locală. În România, Air Berlin operează pe Aeroportul Henri Coandă din București, de unde puteți călători spre destinații precum Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Munich sau Viena.

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/