Bătrânul continent se mândrește cu o istorie bogată, iar așezările urbane de azi stau mărturie a vechimii acesteia. Azi, cele mai vechi orașe europene sunt așezări înfloritoare și adevărate atracții turistice, impresionând prin semnele istoriei de odată. Iată 5 cele mai vechi orașe din Europa:

 

Atena, Grecia

Sursa foto: https://www.mensjournal.com/travel/the-athens-greece-4-day-travel-guide-where-to-go-stay-and-eat/

Istoria oraşului, potrivit documentelor, are aproape 3400 de ani. Atena e o aşezare urbană încărcată de istorie, cultură şi rămâne simbolul începuturilor democraţiei. Multitudinea de situri arheologice fac acest oraş perfect pentru vizitatorii pasionaţi de istoria şi cultura europeană. Din jurul anului 1400 î.Hr. aşezarea a devenit un important centru al civilizaţiei miceniene şi joacă un rol important în regiunea Mării Mediterane.

 

Larnaca, Cipru

Sursa foto: https://www.melbtravel.com/what-to-do-in-larnaca-cyprus/

Fondatorii oraşului, fenicienii, l-au numit „Citium”, iar romanii Kiton, dar mai târziu a primit un alt nume din partea localnicilor: Larnca. Siturile sale arheologice şi numărul mare de plaje atrag o mulţime de turişti.
Doveziile arheologice susţin că oraşul cipriot a fost fondat în secolul al-13 î.Hr.

 

Lisabona, Portugalia

Sursa foto: https://www.pinterest.com/pin/439382507365654147/

Oraşul portughez e unul dintre marile centre culturale europene, dar şi unul din cele mai vechi oraşe din Europa, fiind construit în anul 1.200 î.Hr. Dovezile arheologice susţin că fenicienii au pus bazele aşezării pe care au numit-o Allis Ubo. Istoria orală, plină de mituro, susţine că întemeietorul cetăţii Lisabonei ar fi fost însusi Ulise, unul din eroii greci din Iliada, şi principalul personaj al Odiseei lui Homer.

 

Cadiz, Spania

 

Sursa foto: https://www.loveexploring.com/news/78206/europes-oldest-city-8-reasons-to-visit-cadiz

Cadiz e considerat de unii că ar fi cel mai vechi oraş din Europa, chiar dacă documentele privind fondarea acestei aşezări urbane avansează perioada 1150-1100 î.Hr. Fenicienii sunt cei care l-au fondat şi l-au numit Gadir. Cadizul a fost cucerit de cartaginezi în jurul anului 500 î.Hr., iar ulterior a intrat sub stăpânirea romană şi a maurilor.

 

Roma, Italia

Sursa foto: https://travel.earth/romantic-rome-italy/

În ceea ce priveşte fondarea Romei există o serie de legende şi mituri, cea mai populară este cea a lui Romulus şi Remus, gemenii care au fost alăptaţi de o lupoaică. Cei doi au decis să construiască un oraş, iar după o neînţelegere între ei, Romulus şi-a ucis fratele. Potrivit istoricilor şi arheologiclor, acest lucru sa întâmplat la 21 aprilie 753 î.Hr., care e socotit anul fondării oraşului.

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/