Sursa foto: https://www.finedininglovers.com/stories/christmas-market-germany/

 

 

Chiar dacă Moș Crăciun trăiește în Laponia, este bine cunoscut faptul că cele mai frumoase târguri de Crăciun din lume sunt în Germania.

Unde poţi simţi cu adevărat spiritul Crăciunului, dacă nu în Germania? Aici găseşti mii de standuri cu delicatese locale (de la tradiţionalii cârnăciori sau turtă dulce până la berea şi vinul fiert), ornamente artizanale, cadouri şi colinde, toate într-un cadru de poveste, cu clădiri istorice încărcate de luminiţe.

Fie că alegi să le vizitezi pe cele mai populare târguri de Crăciun, fie că preferi să le descoperi pe cele mai ascunse, din satele medievale, cu siguranţă vei rămâne plăcut surprins.

 

Iată patru dintre cele mai frumoase târguri şi pieţe de Crăciun din Germania:

 

   Nuremberg

Cu o tradiţie de mai bine de patru secole, în perioada Crăciunului, Nuremberg devine unul dintre cele mai mari târguri din Europa. Centrul oraşului se umple cu peste 150 de căbănuţe pictate în dungi roșii și albe, încărcate cu bunătăţuri tradiţionale. Printre acestea se numără faimoasa turtă dule îmbrăcată în ciocolată sau renumitul vin fiert de afine.

 

 

 

   Berlin

Berlinul este supranumit și capitala piețelor de Crăciun cu un motiv: în jurul oraşului se organizează peste 60 de târguri de Crăciun. Dacă cauţi diversite, Berlinul este oraşul perfect pe care să îl vizitezi în această perioadă. Printre piețele din Berlin ce merită bifate se numără cea de la Castelul Charlottenburg, cea de lângă Biserica Memorială Kaiser Wilhelm sau piața eco de la Sophienstraße.

 

 

 

   Dresda

Istoria târgului de Crăciun de la Dresda începe cu aprox. 600 de ani în urmă. Meşteşugarii încă foarte pricepuţi, care au păstrat tradiţia, ridică în oraş peste 250 de căbănuţe. Aici poţi găsi produse locale, cum ar fi: ornamente din lemn, spărgătoare de nuci sau tradiționalele lumânări în formă de piramidă. Cea mai interesantă tradiţie a Târgului de Crăciun de la Dresda este ca, la deschiderea acestuia, să se servească o imensă prajitură tradiţională de Crăciun (numită Stollten) – o specialitate delicioasă, cu fructe confiate, care cântăreşte aprox. 3 tone.

 

   

 

   Rothenburg

Rothenburg este un oraş medieval şi tocmai de aceea el crează o atmosferă magină în perioada Crăciunului, prin fortificaţiile sale decorate festiv. Aici se află Muzeul Crăciunului, care găzduieşte mii de decoraţiuni de sărbătoare. Oraşul este faimos şi pentru cel mai bun vin fiert, recunoscut în toată lumea pentru gustul său deosebit, în jurul căruia s-a creat  o adevărată legendă. Potrivit acesteia, vinul a salvat oraşul, care urma să fie ars din temelii de generalul Catolic Tilly, în timpul Războiului de 30 de ani.

 

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/