Cele 9 landuri federale ale Austriei - MeisterJob

Sursa foto: https://www.zerohedge.com/news/2015-03-08/black-swan-lands-southern-austria-ripple-effects-mini-greece-going-heartland-europe

 

 

Austria este o republică federală, situată în inima Europei. Țara se remarcă prin peisaje alpine unice, păduri impresionante și pline de farmec, dar și prin bogăția culturală și tradițiile străvechi.

Dincolo de această bijuterie unitară, Austria este alcătuită din nouă landuri federale. Ele dispun fiecare de un Parlament propriu, denumit Landtag, care este un organ legislativ independent, dar și de un Guvern propriu cu rol executiv.

 

Viena

Viena este capitala Austriei și totodată una din landurile sale. Situat pe malul Dunării, orașul este renumit în întreaga lume pentru locurile de cultură numeroase, construcțiile imperiale minunate, parcurile și zonele verzi de recreere. Aici trăiește aproximativ un sfert din populația țării.

Viena este un oraș ce îmbină perfect istoria și modernitatea. Atmosfera imperială și palatele în stil baroc sunt prezente la tot pasul, în timp ce viața modernă a orașului își face și ea simțită prezența. Capitala Austriei se remarcă mai ales prin abundența culturală. Fiind considerată un oraș al muzeelor, aici există peste 100 de astfel de obiective, fără să numărăm expozițiile și evenimentele culturale temporare.

 

Vorarlberg

Vorarlberg este cea mai vestică regiune a Austriei, fiind presărată cu stațiuni montane, ce invită turiștii la oaze de relaxare. Cu toate că este cel mai mic land al țării, Vorarlberg impresionează prin peisajul natural, fiind renumit ca destinație pentru drumeții. Aici vă puteți bucura de un circuit în natură, condus de ghizi montani cu experiență, în locuri montate de o frumusețe aparte, unde puteți întâlni cerbi şi marmote, pajişti bogate, lacuri singuratice şi văi alpine impunătoare.

 

Tirol

Landul Tirol formează o adevărată imagine alpină, cu vârfuri impunătoare și peisaje sălbatice. Natura a făcut din acest loc un adevărat magnet pentru turiști. De aceea, turismul este una dintre principalele surse de venit ale localnicilor. Stațiunile montane de aici sunt destinații ideale atât vara, cât și iarna, iar turiștii pot face aici escaladări, alpinism, excursii pe munte, rafting, schi. Totodată, regiunea Tirol are și un potențial cultural demn de luat în seamă. De aici nu lipsesc palatele imperiale, muzeele cu tematici diverse sau castele memorabile.

 

Stiria

Regiunea Stiria este adesea numită și „inima verde a Austriei”, fiind cel mai bogat în păduri land al țării. Stiria se află în zona de sud-est a țării, având capitala la Graz, al doilea oraș ca mărime după Viena. Cultura impresionantă de viță de vie a făcut din acest ținut un loc renumit. Orașul Graz reprezintă o atracție pentru turiștii de pretutindeni, impresionând prin arhitectura modernă și elegantă.

 

Salzburg

Landul Salzburg este o bijuterie a istoriei Austriei. Acesta este împărțit în 5 districte: Pinzgau, Pongau, Lungau, Tennengau și Flachgau. Capitala landului este chiar orașul Salzburg, cunoscut în întreaga lume. Orașul este înscris încă din anul 1997 în Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind considerat unul dintre cele mai bine păstrate centre germane, având o arhitectură în stil baroc unică. O particularitate a acestui oraș este modul în care îmbină perfect istoria extrem de bine conservată și frumusețea actuală a locurilor luxoase.

Străbătut de munți, landul Salzburg atrage pasionații de natură ca un magnet. Șoseaua alpină Grossglockner, muntele Dachstein și cascada Krimml sunt doar câteva din locurile unice, bijuterii ale naturii, cu care landul Salzburg se poate mândri.

 

Carintia

Regiunea Carintina se află în sudul Austriei, fiind străbătută de munți masivi, lacuri splendide și frumuseți naturale greu de descris. Cele peste 200 de lacuri prezente pe teritoriul acestui land îl transformă într-o destinație de vis pentru pasionații de sporturi nautice. Tot aici se găsește și cel mai înalt munte al Austriei (având 3.798 m), muntele Großglockner, care domină prin măiestria sa întreaga Rezervație Naturală Hohe Tauern.

 

Burgenland

Landul Burgenland se află în extremitatea estică a Austriei, la graniță cu Ungaria. Ținutul îmbină perfect elemente diverse: cultură, artă, sport, natură. Regiunea este cunoscută pentru numeroasele trasee de cicilism, acesta fiind unul dintre cele mai practice sporturi în zonă.

Situat în Câmpia Panoniei, Burgenland se bucură de un peisaj cu adevărat impresionant, cuprinzând dealuri, păduri, pășuni, rezervații naturale sau iazuri saline. Zona este împânzită, de asemenea, de podgorii impresionante.

 

Austria Superioară

Între cele nouă landuri federale, Austria Superioară se remarcă prin abundența de cultură și romantism. Regiunea este numită și Oberosterreich, fiind al treilea land ca mărime din țară. Capitala este orașul Linz, un oraș cu o industrie bogată. Cu toate acestea, aerul în orașul Linz nu este poluat, guvernul luând măsuri importante în ceea ce privește protecția mediului și creșterea nivelului de trai al localnicilor. Alte orașe importante din această regiune sunt: Steyr (un oraș romantic, plin de cultură, istorie și tradiții) și Mauthausen (un oraș mic, în jurul căruia s-a dezvoltat unul dintre cele mai mari complexe de lagăre de concentrare din Europa).

 

Austria Inferioară

Regiunea Austria Inferioară se întinde de-a lungul Dunării și are capitala la St. Poelten. Transformarea pe timpul primăverii a ținutului din preajma Dunării, care se încarcă de flori albe și parfumate, a dus la organizarea multor sărbători vesele. Tocmai de aceea, zona este cunoscută pentru istoria străveche și tradițiile păstrate cu grijă.

Austria Inferioară este dominată de o atmosferă medievală, pitorească și extrem de plăcută. Dunărea este mărginită de fortărețe și castele fortificate, făcând din orice drumeție o adevărată bucurie.

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/