Sursa foto: http://www.bucurestifm.ro/2018/05/07/finlanda-tara-cu-cea-mai-buna-calitate-a-aerului/ 

 

 

Doi ani la rând, în 2018 și 2019, Finlanda a fost desemnată „cea mai fericită țară din lume”, potrivit unui top realizat de Raportul Mondial al Fericirii, pentru care au fost luați în considerare mai mulți factori: PIB-ul per locuitor, sprijinul social, speranţa pentru o viaţă sănătoasă, lipsa corupţiei, libertatea de a face schimbări în viaţă şi încrederea. Așadar, Finlanda poate fi o țară ideală în care să trăiește. Stabilitatea economică a țării (doar 6% din populația Finlandei trăiește în sărăcie), sistemul de ajutor social bine pus la punct, educația la nivel înalt și cu costuri puține, dar și sistemul de sănătate foarte bine organizat și pe care te poți baza sunt doar câteva dintre aspectele care fac din Finlanda una dintre cele mai dezoltate țări europene.

Te gândești să te muți și tu în țara cu cei mai fericiți oameni? Iată tot ce ai nevoie să știi despre condițiile de ședere și muncă în Finlanda:

 

Șederea cetățenilor români pe teritoriul Finlandei

Cetăţenii statelor membre UE, așadar și cetățenii români, pot rămâne pe teritoriul Finlandei trei luni fără a îndeplini vreo formalitate, doar cu condiția să aibă o carte de identitate sau un paşaport valabil.

 

În cazul în care intenţionați să rămâneți aici pentru mai mult de trei luni, trebuie să vă înregistrați la secţia de poliţie din zona de jurisdicţie în care locuiți.

Situaţiile în care cetăţenii români se pot înregistra la secţia de poliţie sunt următoarele:

  • dacă lucrează ca angajaţi sau liber profesionişti;
  • dacă studiază şi deţin resurse economice suficiente pentru a se întreţine;
  • dacă deţin resurse economice suficiente pentru a se întreţine pe sine şi, eventual, pe membrii lor de familie, precum şi dacă au o asigurare de sănătate.

În vederea angajării, plății taxelor, efectuării de tranzacții bancare precum și pentru a putea beneficia de asistență socială, toți cetățenii finlandezi și străini aflați legal în Finlanda trebuie să aibă un cod personal de identitate (numit în finlandeză: henkilötunnus (HETU).  Pentru a putea obține acest cod de identitate trebuie să vă adresați Biroului Local de Evidență a Populației – Maistraatit.

 

 

Accesul pe piața muncii

Accesul cetăţenilor români pe piaţa muncii finlandeze este liber, încă de la aderarea României la UE. În general, pentru a putea ocupa un loc de muncă în această ţară, cunoaşterea limbii engleze sau finlandeze este esențială. Este recomandat să vă găsiți un loc de muncă înainte de a vă transfera către această țară. De asemenea, vă puteți deschide un cont bancar în euro în România, înainte de plecare, în vederea plății salariului.

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/