Sursa foto: https://www.faz.net/aktuell/beruf-chance/mein-urteil/arbeitsrecht-kann-ich-meine-kuendigung-zurueckziehen-15428443.html

 

 

Atunci când te angajezi, rareori te gândeşti la ziua în care vei părăsi locul de muncă respectiv. Dar cum sunt foarte puţini norocoşi care, de-a lungul timpului, nu sunt nevoiţi să îşi schimbe locul de muncă, acea zi ne este multora cunoscută.

Dacă lucrezi în Germania, este bine să cunoşti faptul că, în situaţia în care intenţionezi să îţi dai demisia din diferite motive, există anumite reguli stricte, pe care trebuie să le respecţi.

Constituţia, legislaţia germană a muncii şi cea a asigurărilor sociale prevăd drepturi şi obligaţii egale pentru toţi angajaţii unei firme, indiferent de naţionalitate. Implicit, un angajat român în Germania are aceleaşi drepturi şi obligaţii ca toţi ceilalţi angajaţi în cadrul aceleiaşi firme.

Contractul de muncă conţine informaţii referitoare la obligaţiile angajaţilor şi penalizările pentru nerespectarea acestora. Astfel, în situaţia în care doriţi să demisionaţi de la un loc de muncă, sunteţi obligat să respectaţi un termen de preaviz, conform contractului.

Dacă nu respectaţi acest preaviz puteți primi o penalizare (Vertragsstrafe) de la angajator. Aceasta este, de asemenea, reglementată în contract, iar valoarea sa nu poate depăşi salariul pe o lună. Este posibil să nu vi se plătească ultimul salariu sau să vi se plătească doar parțial.

 

Pentru a evita această situaţie, vă recomandăm:

– Să vă daţi demisia întotdeauna în scris;

– Să respectați termenul de preaviz.

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.com

De luni până vineri în intervalul orar 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/joburi-disponibile/