Sursa foto: https://www.berlin.de/en/

 

 

Orașul Berlin este capitala Germaniei, dar este în același timp și unul din cele 16 landuri federale, având guvern propriu, constituție proprie și alte prerogative ale unui stat (land). Pe lângă faptul că este una dintre cele mai frumoase capitale ale lumii, Berlinul este plin de surprize plăcute. Ca oraș, acesta ocupă locul doi în topul celor mai populate orașe ale Uniunii Europene, dar ca arie urbană se situează abia pe locul șapte. Regiunea are aproximativ 3,4 milioane de locuitori, dar ceea ce este cu adevărat fascinant este faptul că aceștia provin din  peste 150 de naționalități diferite.

Berlinul este casa unor renumite universități, orchestre, muzee, locuri de divertisment și găzduiește extrem de multe evenimente sportive. Este un loc căutat pentru producțiile internaționale de filme, datorită încărcăturii istorice importante a orașului. Berlinul este de asemenea cunoscut pentru festivalurile sale, arhitectura diversă, viața de noapte, arte contemporane și nu în ultimul rând, calitatea înaltă a vieții.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, orașul a fost devastat de raiduri cu bombe, incendii și bătălii stradale. Multe din clădirile care au rămas după război au fost demolate în perioada postbelică, conform unui nou program de arhitectură municipală, pentru a construi noi  cartiere rezidențiale și străzi principale. Cele mai multe clădiri nou-construite sunt inspirate de la predecesoarele istorice sau de la stilul clasic general al orașului.

Una din atracțiile orașului este Turnul de televiziune, aflat în Alexanderplatz, care se numără printre cele mai înalte structuri din Europa, având nu mai puțin de 368 metri. Construit în 1969, este vizibil în tot orașul, în special în districtele centrale. Vizitatorii pot urca până la 207 metri înălţime (ultimul nivel accesibil), de unde pot admira o privelişte fantastică.

Sursa foto: https://fineartamerica.com/featured/1-berlin-tv-tower-deimagine.html

 

 

Poarta Brandenburg este un reper emblematic al Berlinului și al Germaniei. Rămâne ca un simbol al istoriei europene bogată în evenimente, o emblemă a unității și păcii. A fost construită în anul 1791, fiind una dintre primele porți ale Berlinului. Este, de asemenea, și singura care s-a păstrat. În vârful porții se află o statuie ce o înfățișează pe faimoasa zeiță Victoria, zeița triumfului. În 1806, sculptura a fost dusă la Paris de trupele lui Napoleon, ca un trofeu de război, dar a fost apoi readusă în Germania, atunci când francezii au pierdut lupta contra ei.

Sursa foto: https://www.visitberlin.de/en/brandenburg-gate

 

Kurfürstendamm este una dintre cele mai cunoscute străzi de shopping din Berlin, fiind  locul în care se află multe magazine luxoase. Aceasta se întinde pe 3,5 km, fiind practic un bulevard larg plin de magazine, hoteluri, restaurante și puburi.

Sursa foto: https://www.visitberlin.de/en/kurfurstendamm

 

Insula Muzeelor din Berlin este un complex de cinci dintre cele mai importante muzee din capitală, fiind situată pe râul Spree. Cele cinci muzee au fost construite între 1830 și 1930, iar insula  face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. De asemenea, pe insulă și în apropierea Lustgartenului și a palatului se află Catedrala Berlinului, care reprezintă o replică protestantă la Bazilica Sfântul Petru din Roma, realizată la cererea împăratului William al II-lea. O criptă largă adăpostește aici rămășițele unor membri ai familiei regale prusace timpurii.

Sursa foto: https://www.google.ro/search?hl=en&biw=1366&bih=576&tbm=isch&sa=1&ei=SY0UXcj7GJGdjLsPu6KCIA&q=museum+island+berlin&oq=museum+i&gs_l=img.1.0.0i67j0l9.14135.15414..17274…0.0..0.202.1281.0j7j1……0….1..gws-wiz-img.dW6tKffJFRY#imgdii=XNiiC3A86gJl7M:&imgrc=TlFHLVzSibXdGM:

 

 

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția!

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00

Oferte de muncă: https://meisterjob.ro/