5 cele mai lungi tuneluri subacvatice - MeisterJob

Tuneluri subacvaticeSursa foto: https://www.bbc.com/

 

Tunelurile subacvatice au un rol major în reducerea timpului de deplasare pe anumite distanțe. Multe state ale lumii au investit în astfel de construcții. Norvegia și Anglia se numără printre țările cu cele mai lungi tuneluri subacvatice, în timp ce China se pregătește să construiască un tunel de 123 km, de două ori mai lung decât cel existent în prezent, și care va fi gata în 2026.

Iată care sunt cele mai lungi tunele din prezent:

Tunelul Eiksund, Norvegia: 7,7 km

Tunelul Eiksund Sursa foto: https://en.wikipedia.org/

Deschis circulației în 2008, Tunelul Eiksund din Norvegia face legătura între insula Hareidlandet și insula Eika. Tunelul este organizat în trei benzi de circulație. Se estimează că este traversat zilnic de peste 1.000 de vehicule, din care jumătate sunt camioane de marfă.

 

Tunelul Bomlafjord, Norvegia: 7,8 km

Tunelul Bomlafjord Sursa foto: https://en.wikipedia.org/

Tunelul norvegian Bomlafjord străbate 7,8 km pe sub Marea Nordului. Deși proiectul pentru acest tunel subacvatic se discuta încă din anii ’80, construcția sa nu a început mai devreme de 1997. Finalizat la sfârșitul anului 2000, tunelul Bomlafjord face parte dintr-un amplu proiect, numit Link Triangle. Astfel, împreună cu alte trei poduri, tunelul face legătura între insulele Stord, Bømlo și Fittjar.

 

Tokyo Bay Aqua Line: 15 km

Tunelul Tokyo Bay Aqua Line Sursa foto: https://www.youtube.com/

Tunelul Tokyo Bay Aqua Line leagă orașele Kawasaki și Kisarazu, traversând golful Tokyo. Construcția sa a durat 9 ani și a costat aprox. 10 miliarde de euro, fiind inaugurat în 1997. În total, construcția are o lungime de 15 km, din care primii 4,4 km sunt străbătuți pe un pod, iar 9,6 km prin tunelul subacvatic.

 

Tunelul Canalul Mânecii: 50 km

Tunelul Canalul Mânecii Sursa foto: https://www.ice.org.uk/

Tunelul Canalul Mânecii este cel mai important tunel subacvatic european, făcând legătura între orașul Folkestone din Marea Britanie și orașul Coquelles din Franța. Cu o lungime de 50 km, construcția sa a durat 6 ani, fiind finalizat în 1994. De asemenea, tunelul are cea mai lungă porțiune subacvatică dintre toate tunelurile subacvatice din lume. Adâncimea medie a tunelului este la 50 de metri sub nivelul mării, însa cel mai adânc punct ajunge chiar și la 75 de metri. Prin acest tunelul circulă și renumitele trenuri Eurostar.

 

Tunelul Seikan, Japonia: 53,9 km

Sursa foto: https://english.kyodonews.net/

Tunelul Seikan deține titlul de cel mai lung tunel subacvatic din lume. Este, în același timp, și tunelul construit la cea mai mare adâncime. Inaugurat în 1988, tunelul face legătura între insula Honshu și Kokkaido, traversând Marea Japoniei. Are o lungime de 53,9 km, din care 23,3 km sunt pe sub apă.

 

 

Dacă până acum nu ai găsit o firmă care să îți inspire încredere în găsirea unui loc de muncă în străinătate, MeisterJob este soluția! Aplică aici.

 

 

Ne poți contacta la:

Fix: 0040 368 008 791

Mobil: 0040 771 454 060,  0040 770 135 505

SAU

E-mail candidați/CV-uri: info@meisterjob.ro

De luni până vineri în intervalul orar: 09:00-17:00